Brasserie
Bij brasserie Eleanor staat de smaak centraal
Onder leiding van chef Xavier Aelterman worden klassieke wereldgerechten geserveerd met een lokale touch. In de keuken met de Josper grill wordt vol passie gewerkt met verse streek- en seizoensproducten en ook in de bar zijn lokale leveranciers betrokken. Brasserie Eleanor laat zien en vooral proeven wat voor moois en lekkers Zeeland te bieden heeft op het gebied van vlees, vis en vega. Op de wijnkaart staan verrassende én toegankelijke wijnen, zorgvuldig geselecteerd op smaak. Ook aan de kleintjes is gedacht met een speciaal kindermenu. Het interieur heeft een grootstedelijke allure met een warme touch. Een klassieke brasserie in een eigentijds jasje dat iedereen past.
Huisgerookte zalm met spitskool, Granny Smith, een nori krokantje en mierikswortelcrème.
- Wijn suggestie: Pasqua Le Collezioni Pinot Grigio Veneto, Italië - 5.5
Tartaar van kalfsvlees met een kwarteleitje, cornichons, kappertjes, Amsterdamse uitjes en broodsoldaatjes.
- Wijn suggestie: Túyyo Rosado Exclusivo 2020 Castilla y León, Spanje - 6
Parelcouscous met verse geitenkaas, komkommer, tomaat, granaatappel en verse kruiden.
- Wijn suggestie: Awatare Sauvignon Blanc Marlborough, Nieuw-Zeeland - 6.25
In roomboter gebakken skreifilet met krieltjes, seizoensgroenten, beurre blanc en dragon olie.
- Wijn suggestie: Seriti Chenin blanc West-cape, Zuid-Afrika - 5.5
Zijlende van Zeeuws rund met groenten van het seizoen en een saus van sjalotten en rode wijn.
- Wijn suggestie: Túyyo Roble 2015 Ribera del Duero DO, Spanje - 7
In bruine boter gegaarde bloemkool met truffelaardappel, rode bietencrème en een bloemkool-amandel espuma.
- Wijn suggestie: Pasqua Le Collezioni Pinot Grigio Veneto, Italië - 5.5
Brownie met een ganache van Ruby chocolade, Oreo crumble, rabarber en een parfait van witte chocolade.
- Wijn suggestie: Gérard Bertrand Rivesaltes Languedoc-Roussillon, Frankrijk - 7
Tartelette met lemon curd, meringue, praliné crumble en bloedsinaasappel sorbet.
- Wijn suggestie: Château Jolys Jurançon Doux Moelleux, Frankrijk - 6
Drie oesters met een sjalot vinaigrette en citroen.
- Wijn suggestie: Lisetto Prosecco Spumante DOC Veneto, Italië - 6.25
Drie oesters met een oosterse marinade.
- Wijn suggestie: Lisetto Prosecco Spumante DOC Veneto, Italië - 6.25
Vijf langoustines gegrild met kruidenboter en citroen.
- Wijn suggestie: Gérard Bertrand Gris Blanc Pays d'Oc, Frankrijk - 5.50
Bisque van strandkrab met garnaal en crème fraîche.
- Wijn suggestie: Gérard Bertrand Gris Blanc Pays d'Oc, Frankrijk - 5.50
dagprijs
Hele of halve Canadese kreeft, gegrild of gekookt, kruidensalsa, groente en verse friet.
Kleine zeeduivel op de graat bereid in de Josper met vadouvansaus, seizoensgroenten en verse friet.
- Wijn suggestie: Gérard Bertrand Domaine de l'Aigle Chardonnay Limoux, Frankrijk - 8.5
Kalfsvlees tartaar met een kwarteleitje, cornichon, kappertjes, Amsterdamse uitjes, broodsoldaatjes en verse friet.
- Wijn suggestie: Túyyo Rosado Exclusivo 2020 Castilla y León, Spanje - 6
Runder rib eye van de Josper houtskoolgril met seizoensgroenten, béarnaisesaus en verse friet.
- Wijn suggestie: San Pedro 1865 Syrah Cachapoal Valley, Chili - 7.5
Zeeuwse aardappel gebakken in ossewit, huisgemaakte mayonaise.
Gepofte zoete aardappel, kruiden, crème fraîche en chips van truffelaardappel.
Gemengde slasoorten, diverse garnituur, groene kruidenvinaigrette.
Twee kazen van kaasboerderij Schellach en twee Franse kazen, vijgen-amandelbrood, walnoten, druiven, huisgemaakte gelei.
- Wijn suggestie: Kopke Fine Tawny Rode port Porto, Portugal - 4.75
Smaakmakers
Brasserie Eleanor is de plek voor een heerlijke borrel en diner. Een charismatische locatie voor een zakelijke afspraak, een gezellig samenzijn of om bijzondere momenten te vieren. Bekijk onze menukaart en laat je verrassen door onze smaakmakers.
Eleanor Touch











