Brasserie
Bij brasserie Eleanor staat de smaak centraal
Onder leiding van chef Ralph Rhemrev worden klassieke wereldgerechten geserveerd met een lokale touch. In de keuken met de Josper grill wordt vol passie gewerkt met verse streek- en seizoensproducten en ook in de bar zijn lokale leveranciers betrokken. Brasserie Eleanor laat zien en vooral proeven wat voor moois en lekkers Zeeland te bieden heeft op het gebied van vlees, vis en vega. Op de wijnkaart staan verrassende én toegankelijke wijnen, zorgvuldig geselecteerd op smaak. Ook aan de kleintjes is gedacht met een speciaal kindermenu. Het interieur heeft een grootstedelijke allure met een warme touch. Een klassieke brasserie in een eigentijds jasje dat iedereen past.
‘Carpaccio’ van gerookte rib eye, met aardappelkaantjes, kappertjes, sjalot, rucola en truffelmayonaise.
- Wijn suggestie: Shadow Point Pinot Noir Motery, Verenigde staten - 6.75
Gemarineerde rauwe Oosterschelde harderfilet, met avocado, tomaat, komkommer, radijs, sjalot, en bosui
- Wijn suggestie: Seriti Chenin blanc West-cape, Zuid-Afrika - 6.00
'Compressed' watermeloen, met dukkah, feta, pecannoten, ingemaakte citroen en een balsamico reductie.
- Wijn suggestie: Morgado de Vila Vinho Verde Portugal - 5.75
Kogel van Zeeuws rund met groenten van het seizoen en een saus van sjalotten en rode wijn.
- Wijn suggestie: El Molino Reserve Malbec Mendoza, Argentinië - 6.00
Gebakken kabeljauwfilet, met krieltjes, spinazie, lamsoor, toast, Hollandse garnaaltjes en langoustinesaus.
- Wijn suggestie: Gerard Bertrand Domaine de l'Aigle Chardonnay Limoux, Frankrijk - 9.25
spitskool met miso, verschillende geroosterde groenten, kikkererwten en een walnoten vinaigrette.
- Wijn suggestie: Laroche Viognier Pays d'Oc, Frankrijk - 5.75
Verschillende bereidingen van chocolade, met romanoff aardbeien, ingelegde bramen en bramensorbetijs.
- Wijn suggestie: Daniel Ramos Ka Pi Rosé Aix, Frankrijk - 8.50
Gekarameliseerde pruimen, met honeycomb toffee, harde wener crumble, pistache en frambozensorbetijs.
- Wijn suggestie: Gérard Bertrand Rivesaltes Languedoc-Roussillon, Frankrijk - 7.75
Drie stuks Zeeuwse Creuses met een sjalot vinaigrette, oosterse marinade of gegratineerd.
- Wijn suggestie: Vallformosa Cava Brut Penedes, Spanje - 7.00
Gewokte Zeeuwse mosselen met venkel, knoflook, kruidenboter, sjalot, Pernod en verse kruiden.
- Wijn suggestie: Domäne Wachau Dürnstein Grüner Veltliner Wachau, Oostenrijk - 7.00
- Wijn suggestie: Gérard Bertrand Gris Blanc Pays d'Oc, Frankrijk - 6.00
Koude soep op basis van amandelen, met druiven, galiameloen, Granny Smith, komkommer en basilicum.
- Wijn suggestie: Pasqua Le Collezioni Pinot Grigio Veneto, Italië - 6.00
Een op houtskool gegrilde zeeduivelstaart, met krieltjes, zeegroenten, groene asperge, cherry tomaatjes en een beurre blanc met viseitjes en kruidenolie.
- Wijn suggestie: Nik Weis Schiefer Riesling Moesel-Saaur-Ruwer, Duitsland - 7.75
27
- Wijn suggestie: San Pedro 1865 Syrah Cachapoal Valley, Chili - 8.50
dagprijs
Hele Canadese of Oosterschelde kreeft met seizoensgroenten,gegrild op houtskool of gekookt in een kruidige bouillon.
- Wijn suggestie: Seriti Chenin blanc West-cape, Zuid-Afrika - 6.00
- Wijn suggestie: Domaine Dhommé Chenin blanc Loire, Frankrijk - 54.00
25
- Wijn suggestie: Túyyo Verdejo 2021 Rueda DO, Spanje - 6.75
25
- Wijn suggestie: Tornatore Etna Rosso Sicilië, Italië - 9.50
19
- Wijn suggestie: Awatere Sauvignon Blanc Marlborough, Nieuw-Zeeland - 6.75
Verse friet van Zeeuwse aardappel gebakken in ossewit, huisgemaakte mayonaise.
Krokant gebakken aardappelen met een pittige tomatensaus.
Gemengde slasoorten, diverse garnituur, groene kruidenvinaigrette.
Vier verschillende kazen met vijgen-amandelbrood toastjes, walnoten, druiven, huisgemaakte gelei.
- Wijn suggestie: Kopke 10 Years Old Tawny Rode port Porto, Portugal - 8.00
Smaakmakers
Brasserie Eleanor is de plek voor een heerlijke borrel en diner. Een charismatische locatie voor een zakelijke afspraak, een gezellig samenzijn of om bijzondere momenten te vieren. Bekijk onze menukaart en laat je verrassen door onze smaakmakers.
Eleanor Touch











