Brasserie
AT RESTAURANT ELEANOR TASTE IS OF THE UTMOST IMPORTANCE
Under the leadership of chef Xavier Aelterman classic dishes from all of the world are being served with a local touch. In the kitchen with the Josper grill, passionate people are working on fresh local and seasonal-products and in the bar local-suppliers are involved as well. Restaurant Eleanor shows and more importantly allows you to taste all the beautiful and tasty elements that Zeeland has got to offer in the meat, fish and vegetarian spectrum. At the wine-menu, you can find surprising and accessible wines, selected with care in terms of flavor. For the little ones, we’ve got a special kids-menu. The interior has metropolitan vibes with a warm touch. It’s a classic restaurant, but contemporary which makes it a perfect fit for anyone.
Huisgerookte zalm met spitskool, Granny Smith, een nori krokantje en mierikswortelcrème.
- Wijn suggestie: Pasqua Le Collezioni Pinot Grigio Veneto, Italië - 5.5
Tartaar van kalfsvlees met een kwarteleitje, cornichons, kappertjes, Amsterdamse uitjes en broodsoldaatjes.
- Wijn suggestie: Túyyo Rosado Exclusivo 2020 Castilla y León, Spanje - 6
Parelcouscous met verse geitenkaas, komkommer, tomaat, granaatappel en verse kruiden.
- Wijn suggestie: Awatare Sauvignon Blanc Marlborough, Nieuw-Zeeland - 6.25
In roomboter gebakken skreifilet met krieltjes, seizoensgroenten, beurre blanc en dragon olie.
- Wijn suggestie: Seriti Chenin blanc West-cape, Zuid-Afrika - 5.5
Zijlende van Zeeuws rund met groenten van het seizoen en een saus van sjalotten en rode wijn.
- Wijn suggestie: Túyyo Roble 2015 Ribera del Duero DO, Spanje - 7
In bruine boter gegaarde bloemkool met truffelaardappel, rode bietencrème en een bloemkool-amandel espuma.
- Wijn suggestie: Pasqua Le Collezioni Pinot Grigio Veneto, Italië - 5.5
Brownie met een ganache van Ruby chocolade, Oreo crumble, rabarber en een parfait van witte chocolade.
- Wijn suggestie: Gérard Bertrand Rivesaltes Languedoc-Roussillon, Frankrijk - 7
Tartelette met lemon curd, meringue, praliné crumble en bloedsinaasappel sorbet.
- Wijn suggestie: Château Jolys Jurançon Doux Moelleux, Frankrijk - 6
Drie oesters met een sjalot vinaigrette en citroen.
- Wijn suggestie: Lisetto Prosecco Spumante DOC Veneto, Italië - 6.25
Drie oesters met een oosterse marinade.
- Wijn suggestie: Lisetto Prosecco Spumante DOC Veneto, Italië - 6.25
Vijf langoustines gegrild met kruidenboter en citroen.
- Wijn suggestie: Gérard Bertrand Gris Blanc Pays d'Oc, Frankrijk - 5.50
Bisque van strandkrab met garnaal en crème fraîche.
- Wijn suggestie: Gérard Bertrand Gris Blanc Pays d'Oc, Frankrijk - 5.50
dagprijs
Hele of halve Canadese kreeft, gegrild of gekookt, kruidensalsa, groente en verse friet.
Kleine zeeduivel op de graat bereid in de Josper met vadouvansaus, seizoensgroenten en verse friet.
- Wijn suggestie: Gérard Bertrand Domaine de l'Aigle Chardonnay Limoux, Frankrijk - 8.5
Kalfsvlees tartaar met een kwarteleitje, cornichon, kappertjes, Amsterdamse uitjes, broodsoldaatjes en verse friet.
- Wijn suggestie: Túyyo Rosado Exclusivo 2020 Castilla y León, Spanje - 6
Runder rib eye van de Josper houtskoolgril met seizoensgroenten, béarnaisesaus en verse friet.
- Wijn suggestie: San Pedro 1865 Syrah Cachapoal Valley, Chili - 7.5
Zeeuwse aardappel gebakken in ossewit, huisgemaakte mayonaise.
Gepofte zoete aardappel, kruiden, crème fraîche en chips van truffelaardappel.
Gemengde slasoorten, diverse garnituur, groene kruidenvinaigrette.
Twee kazen van kaasboerderij Schellach en twee Franse kazen, vijgen-amandelbrood, walnoten, druiven, huisgemaakte gelei.
- Wijn suggestie: Kopke Fine Tawny Rode port Porto, Portugal - 4.75
APPETIZERS
Restaurant Eleanor is the place to be for a delicious lunch, drink and diner. A charismatic venue for a business meeting, a fun get-together or to celebrate special moments. Check out our menu and allow yourself to be surprised by our appetizers.
Eleanor Touch











